Gadgets.dk's historie

Det var en regnfuld dag i september. Året var 2002 og en 46-årig herre med begyndende grå tindinger sad og forsøgte at lære sig selv at lave en hjemmeside.

Den ældre herre var Hans Joensen. Efter en uges tid lykkedes det ham at få lavet sin første hjemmeside færdig og hurtigt var han i gang med at finde ud af hvad man kunne bruge en sådan hjemmeside til. Han faldt over 2 net-butikker i England (startet 2 år tidligere) som han brugte adskillige timer på at surfe rundt på. De solgte finurlige dimser og sjove dingenoter som de kaldte for "gadgets". Når han Googlede "gadgets" dukkede der 2-3 sider links op. Der var enkelte danske aviser og magasiner der havde skrevet om begrebet. En hurtig markeds analyse viste dog at hvad han havde set på de engelske net butikker ikke fandtes i Danmark – faktisk ikke i hele Skandinavien.

Beslutningen blev taget. Det blev oktober og Hans gik i gang med den første net-butik – Gadgets.dk. Han fik kontakt til Louis – en ung Kineser der arbejdede på en legetøjsfabrik i det sydlige Kina. Louis kunne skaffe Micro Racers til billige penge og snart var der tusindvis af dem på vej i fly til København. De første måneder var der ca. 20 varer at vælge imellem i den nye net-butik. Men det gik hurtigt fremad og Louis fik travlt med at finde nye varer og sende dem op til Danmark. Senere (i 2004) kunne Louis ikke følge med mere og Gadgets.dk fik i stedet en fast agent i Hongkong som overtog al sourcing i Kina.

Tingene begyndte at gå meget stærkt. Lejligheden var fyldt til randen af papkasser med varer og ordrerne væltede ind. Der skulle mere plads til, så i marts 2003 blev der lejet et butikslokale på Vesterbrogade 100. I køkkenet (baglokalet) blev der indrettet lager, i et andet baglokale blev kontoret indrettet hvorfra der kunne tales i telefon med kunderne og bestilles varer hos leverandørerne - og foran var der så butik.

Hvad er det der "gages"?
Hans husker en af de første kunder der kom ind i butikken og spurgte "det der gages på skiltet udenfor – hvad er det for noget?" og så var der damen med en 5-årig dreng i hånden der blev dybt forarget over en oppustelig bondagestol "hvad er der for noget at sælge i en legetøjs butik" fnyste hun. Og så var man nødt til at forklare at "gadgets" ikke var børnelegetøj.

Udvikling af net-butikken, indkøb, pakker, butik, kunder... det blev hurtigt for meget for Hans (han var jo også ved at blive ret gammel), så det var tid til at begynde at ansætte medarbejdere. Bo blev ansat som den første og fik ansvar for butikken. Det medførte at salget steg kraftigt og Bo blev en hyppig gæst i medier som TV kanalen "Kanal København", P3 på Danmarks Radio og i en lang række magasiner og aviser. Sidenhen har Bo været med i "Go'morgen Danmark", "Aftershowet" og mange andre TV programmer. Han har sågar prydet omslaget på Post Danmarks husstandsomdelte reklamer.

Det blev også for trangt i butikken på Vesterbrogade, så efteråret 2003 flyttede lageret og net-butikken til Esrumgade på Nørrebro. Anders blev ansat som lagermand. I 2005 kom Anders ind i søværnet og senere var han på vej til at blive jagerpilot.

Nu skulle der kørers varer fra lageret til butikken, og det betød at vi havde brug for en varebil. Den gamle Honda Shuttle – som vi kaldte for "Gadget mobilen" - kører faktisk den dag i dag, og de sidste 2 måneder har den trillet rundt i Estland et sted.

Så går det rigtig stærkt
Efterhånden voksede forretningen hurtigere og hurtigere, og den grafiske identitet blev et vigtigere element. Et katalog blev præsenteret og husstandsomdelt i dele af landet. Vi fik et nyt hjemmeside design med helt ny funktionalitet.

Og i oktober 2004 åbnede Gadgets.dk to nye butikker. En på Købmagergade 61 i København (2015 er begge lukket) og en på Vesterbrogade i Århus (dette var en franchise butik som senere er ophørt). Der åbnede også en franchise net-butik i Norge og en i Finland. Så efteråret 2004 var en meget travl periode.

Få måneder senere var der ikke plads mere i Esrumgade og vi flyttede igen. Denne gang til Brøndby hvor vi holdt til fra starten af 2005 til april 2007, hvor vi igen fik pladsmangel og flyttede til vores nuværende hovedkvarter i Hvidovre. Tai (som havde overtaget logistikken efter Anders) og Bo (som havde fået ansvaret for butikkerne, franchiserne og markedsføringen) fik mulighed for at lave deres eget Gadgets TV program på DK4. Et 30 minutters program hver uge med masser af gadgets. Programmet blev optaget i vores eget lille studie i hovedkvarteret i Brøndby. Dette TV program blev også starten på det nuværende Gadgets TV som Henrik i dag er fast vært på og som kan ses på www.gadgets.dk Tai skulle flytte med hans kæreste til Oslo og Michael har så overtaget hans job. Bo er blevet direktør for hele Gadgets.dk og Henrik har overtaget ansvaret for butikken på Købmagergade.

Næsten voksen Skandinaviens ældste gadget pusher – Gadgets.dk - er nu (Oktober 2010) blevet 8 år og næsten voksen. Efterhånden er der både i Skandinavien og i resten af Europa dukket lignende net-butikker op og det har været sjovt at se hvordan vi kunne inspirere andre. Flere af disse net-butikker har vi hjulpet aktivt med både varer, gode råd o.s.v. Vi fejrer vores 8 års fødselsdag med endnu engang at friske vores net-butik designe op og indføre nye funktioner til glæde for vores mange trofaste kunder.

Til sidst er bare tilbage at sige stor tak til vores 100-tusind-vis af kunder og fans som har fulgt os i længere eller kortere tid. Vi glæder os til at fortsætte med at overraske jer med nye skøre og sjove påfund.

Den 29/10-2015 overtager We Trade ApS, Gadgets.dk og firmaet flytter til Viborg og samles under samme tag som bl.a skoop.dk, domena.dk, allstickers.dk, pryltema.se, samt veggstickers.no der alle drives og ejes af We Trade ApS.

"Vi er glade for at nå til enighed med Hans, så Gadgets.dk fortsat kan tilbyde de fedeste gadgets til det danske gadget folk, og ikke opkøbt og lukket af udenlandske kræfter. Gadgets.dk har nu fået nye kræfter under motorhjelmen og konverteret til jyde med slag i", udtaler Per Worm fra We Trade.

Er du i Viborg eller tæt på, er du altid velkommen til at kigge forbi til en snak og se produkterne på lageret.